Προγράμματα Επιχορήγησης σε ισχύ για Στελέχωση Επιχειρήσεων και Πρόσληψη Προσωπικού

Τα σχέδια επιχορήγησης για στελέχωση επιχειρήσεων και πρόσληψη προσωπικού τα οποία είναι ακόμα σε ισχύ, αφορούν απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας κάτω από 30 ετών και εγγεγραμμένους μακροχρόνια ανέργους ηλικίας κάτω από 60 ετών.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο cpitsillis@accessfunds.com.cy ;ή στο 24364388.

1.Σχέδιο Στελέχωσης Επιχειρήσεων με απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

  1. Κάθε επιχείρηση/οργανισμός που προσλαμβάνει ένα άτομο δικαιούται να κάνει αίτηση για να επιχορηγηθεί ένα μεγάλο ποσοστό του μισθού του νεοπροσλαμβανόμενου για 6 μήνες.
  2. Οι εργοδότες υποχρεώνονται να κρατήσουν τον υπάλληλο στην επιχείρηση για επιπλέον 2 μήνες (σύνολο 8 μήνες)
  3. Οι νεοπροσληφθέντες πρέπει να έχουν συμπληρώσει επιτυχώς πρόγραμμα σπουδών διάρκειας τουλάχιστον τριών (3) ετών και να είναι κάτω από 30 ετών.
  4. Αιτήσεις για συμμετοχή στο Σχέδιο μπορούν να υποβληθούν στη Δημόσια Αρχή από τους ενδιαφερόμενους εργοδότες ανά πάσα στιγμή στη διάρκεια του έτους, αλλά σε διάστημα που δε ξεπερνά τους δύο μήνες από την ημέρα πρόσληψης.
  5. Ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου πρέπει να είναι τουλάχιστον €1100.
  6. Η επιχορήγηση φτάνει μέχρι και €1400 για κάθε μήνα (μέχρι €8400 συνολικό επιστρεπτέο).

2. Σχέδιο Κατάρτισης Μακροχρόνια ανέργων στις επιχειρήσεις

  1. Κάθε επιχείρηση/οργανισμός που προσλαμβάνει ένα μακροχρόνια άνεργο (εγγεγραμμένος άνεργος στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης τουλάχιστον για 6 συνεχόμενους μήνες πριν την ημερομηνία πρόσληψης) δικαιούται να κάνει αίτηση για να επιχορηγηθεί ένα μεγάλο ποσοστό του μισθού του νεοπροσληφθέντος για 4 μήνες.
  2. Οι εργοδότες υποχρεώνονται να κρατήσουν τον υπάλληλο στην επιχείρηση για επιπλέον 2 μήνες (σύνολο 6 μήνες από την ημέρα έγκρισης).
  3. Ο νεοπροσληφθέντας δεν πρέπει να έχει επαγγελματική εμπειρία πέραν των 8 μηνών στον τομέα που θα εργοδοτηθεί και μπορεί να είναι οποιασδήποτε ηλικίας μέχρι 60 ετών.
  4. Αιτήσεις για συμμετοχή στο Σχέδιο μπορούν να υποβληθούν στη Δημόσια Αρχή από τους ενδιαφερόμενους εργοδότες ανά πάσα στιγμή στη διάρκεια του έτους, αλλά σε διάστημα που δε ξεπερνά τους δύο μήνες από την ημέρα πρόσληψης.
  5. Ο ακαθάριστος μισθός του νεοπροσληφθέντος πρέπει να είναι τουλάχιστον €940.
  6. Η επιχορήγηση μπορεί να φτάσει μέχρι και €1250 για κάθε μήνα (μέχρι €5000 συνολικό επιστρεπτέο).